Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

miercuri, 25 februarie 2009

Opel Insignia a obtinut 5 stele la testele de siguranta Euro NCAP

Testele independente confirma siguranta exemplara la impact a noului model de top Opel.

Conceptul de siguranta integrata include numeroase tehnologii inovatoare.

Obtinand un rezultat exemplar de 35 de puncte dintr-un total de 37 la categoria pasageri adulti, institutia europeana de examinare a sigurantei in trafic, Euro NCAP, confirma siguranta conceptului Opel Insignia. Modelul Insignia a obtinut, de asemenea, patru stele pentru siguranta copiilor si doua stele pentru protectia pietonilor, cele mai bune pozitii acordate pana in prezent unui automobil din segmentul masinilor de familie de mari dimensiuni. Institutia independenta a confirmat anterior calitatea ridicata a tetierelor modelului Insignia in ceea ce priveste protectia foarte eficienta impotriva leziunilor coloanei vertebrale cauzate de coliziunile din spate.

Designul caroseriei si sistemele de siguranta pentru pasageri ale noului model Opel din clasa medie sunt realizate astfel incat sa indeplineasca toate standardele actuale si viitoare din Europa si intreaga lume privind siguranta in caz de impact. Autovehiculul ofera astfel o protectie optima in toate situatiile intalnite in viata cotidiana.

In afara de caroseria solida, echipamentele de protectie ale modelului Opel Insignia includ 8 airbag-uri, tetiere active noi in partea din fata si centuri de siguranta cu dubla pretensionare pentru ocupantii locurilor din fata. In ceea ce priveste echipamentele de siguranta activa, modelul Opel Insignia ofera un sistem ABS cu numeroase functii de asistare, un sistem de control al tractiunii (TCPlus), un sistem ESPPlus de ultima generatie, precum si lampi de frana adaptive. Mai mult, exista o gama larga de echipamente optionale care imbunatatesc stabilitatea si ajuta soferul, cum ar fi Iluminarea Frontala Adaptiva (AFL+), sistemul Adaptive 4x4.

Sisteme de siguranta activa de ultima generatie

Scopul tuturor sistemelor mentionate anterior este de a preveni sau reduce riscul accidentarii in caz de impact. Insa inainte de aceasta, exista o gama larga de echipamente care au scopul de a reduce riscul producerii unui accident si care sunt incluse in sistemele de siguranta activa:

Sistemul de prevenire a blocarii rotilor (ABS) cu sistem de distributie electronica a fortei de franare, sistem de control al franarii in curbe, sistem complet de asistare la franare, alcatuit din functia de asistare la franarea de urgenta, functia de asistare la franarea hidraulica, functia de ,,curatare” a discurilor de frana (in conditii de umiditate, exista anumite impulsuri scurte care „curata” discul de frana pentru a imbunatati rapiditatea cu care poate deveni disponibila puterea de franare) si functia de asistare la pornirea in rampa.
Sistemul electronic de stabilitate (ESPPlus) care poate interveni pentru stabilzarea a maxim trei roti.

Sistemul de control al tractiunii (TCPlus) care declanseaza interventia franelor si a motorului.

Lampile de frina adaptive care avertizeaza autovehiculele aflate in spate in cazul unei franari bruste sau in cazul in care sistemul ABS este activat la viteze de peste 30km/h. Toate cele trei lampi de frana lumineaza apoi intermitent la o frecventa de 5 hertzi si continua sa lumineze intermitent timp de trei secunde dupa ce automobilul se opreste.
Opel Insignia a fost desemnata Masina Anului 2009 (COTY) de catre juriul format din 59 de jurnalisti auto din 23 de tari europene, acestia recunoscand autovehiculul de clasa medie ca find unul cu adevarat revolutionar pentru aceasta marca.

2 comentarii:

  1. Această maşină chiar mă tentează. Îmi place dunga de pe lateral. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dunga ca dunga dar cu ce dorari vine si la ce pret...Foarte tare!

    RăspundețiȘtergere