Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

luni, 2 martie 2009

Dacia crossover Duster

Dacia a dat publicitatii primele poze cu conceptul crossover Duster pe care-l va prezenta marti la salonul auto de la Geneva. Masina are 4,25 metri lungime, cam cat Logan berlina, si are patru locuri. Conceptul este un studiu de design care ar putea prefigura noi modele Dacia.



Producatorul caracterizeaza Duster ca fiind un concept futurist cu caroserie musculoasa. A fost realizat dupa colaborarea dintre centrul de design Renault din Bucuresti si cel din Guyancourt (Franta).


Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia, a spus pentru Hotnews.ro ca Duster este un studiu de design si ar putea prefigura viitoare modele ale marcii. El a spus ca Duster nu este SUV-ul pe care Dacia va incepe sa-l comercializeze din 2010.

Dacia reinvie numele Duster care a mai fost folosit pentru modele comercializate de producator in Marea Britanie acum mai bine de doua decenii.

Duster, spun cei de la Dacia "Este un crossover ingenios. Vazut din partea soferului, Duster este un coupé sportiv. Vazut din partea pasagerului, Duster este un MPV (Multi Purpose Vehicle) avand doua usi cu deschidere in sensuri contrare" mentioneaza comunicatul producatorului.

Masina are 4,25 m lungime, 1,64 m latime, 1,49 metri si ampatament de 2,8 metri. Duster are in fata o bara de protectie mare strapunsa de doua prize de aer orizontale. Conceptul are jante din aluminiu de 21 de inchi si un motor diesel 1,5 litri 105 CP care va avea uin consum mediu de 5,3 litri/100 km si emisii de 139 g/CO2 pe kilometru.

Dacia spune ca Duster este un concept car cu flexibilitate si modularitate. "Nu este nevoie decat de cateva secunde pentru a trece de la o configuratie 4 locuri, la o configuratie « 2 locuri, mod sportiv ». Cu ajutorul unui buton, scaunul pasagerului culiseaza pe sine ascunse in planseu, alunecand sub scaunul soferului. Cele doua scaune se transforma intr-unul singur, degajand un volum de incarcare de 2 m cubi ce permite imbarcarea unei biciclete. Aceasta se fixeaza cu usurinta datorita unor sisteme de ancorare aflate sub bancheta spate si in planseu", mentioneaza comunicatul Dacia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu