Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

joi, 23 aprilie 2009

DNA a făcut publice sumele primite de arbitrii inculpaţi.

Arbitrul Sorin Corpodean a primit 15.000 de dolari de la Liviu Făcăleaţă, pentru a avantaja FC Argeş, arbitrul Marcel Savaniu a primit, tot de la Făcăleaţă, 3.000 de dolari, în acelaşi scop, iar Marcel Lică a primit 2.000 de dolari, pentru a face un raport de observare favorabil echipei, arată DNA.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie, în 23 decembrie 2008, arbitrul Sorin Corpodean a acceptat oferta făcută de Liviu Ilie Făcăleaţă , arestat în acelaşi dosar, de a primi bani şi bunuri, iar o zi mai târziu a primit de la acesta suma de 15.000 de dolari americani, precum şi bunuri. Banii şi bunurile i-au fost remise lui Corpodean pentru prestaţia din partida FC Argeş Piteşti - SC Sporting Club S.A. Vaslui (partidă desfăşurată în data de 19 octombrie 2008) şi pentru ca, în calitate de arbitru de fotbal al meciurilor din Liga I, să avantajeze prin arbitraj echipa FC Argeş Piteşti în meciurile viitoare.

Totodată, banii i-au fost daţi lui Corpodean şi pentru a acorda o eventuală protecţie acestei echipe în cazul în care ar fi fost numit preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

De asemenea, în 22 noiembrie 2008, în calitate de arbitru asistent, desemnat de Federaţia Română de Fotbal – Comisia Centrală a Arbitrilor, la meciul FC Argeş Piteşti - Oţelul Galaţi (partidă desfăşurată în 23 noiembrie 2008, în municipiul Piteşti, în Liga I), arbitrul Marcel Savaniu a acceptat să primească suma de 3.000 de dolari pentru a favoriza la meciul respectiv echipa gazdă, FC Argeş Piteşti, ofertă formulată de Liviu Făcăleaţă, din dispoziţia finanţatorului echipei, Gheorghe Cornel Penescu.

În aceeaşi cauză, în 22 noiembrie 2008, în calitate de observator desemnat de Federaţia Română de Fotbal la meciul FC Argeş Piteşti - Oţelul Galaţi (partidă desfăşurată în 23 noiembrie 2008 în municipiul Piteşti), vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lică i-a cerut lui Liviu Făcăleaţă suma de 3.000 de dolari pentru a întocmi un raport de observare favorabil echipei FC Argeş Piteşti. Din această sumă, Lică a primit 2.000 de dolari, banii fiindu-i daţi de Liviu Făcăleaţă, din dispoziţia lui Cornel Penescu.

Conform sursei citate, celor trei le-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu