Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

marți, 14 aprilie 2009

Două Ferrari, patru Bentley, un Hummer şi un Cadillac - înmatriculate în martie

Piaţa auto pare să cunoască un uşor reviriment, înmatriculările raportate de MAI, Direcţia Regim Permise şi Înmatriculare Vehicule anunţând un total de 8123 autoturisme noi înregistrate în cea de-a treia lună a anului. Dacia este şi ea în creştere uşoară faţă de luna anterioară, dar încă sub nivelul anului trecut. Cea mai cumpărată marcă de import a fost în continuare Volkswagen.

Dacia cu 1909 autoturisme înmatriculate, Volkswagen cu aproape 1000 şi Skoda cu 720 reprezintă top 3 al maşinilor cumpărate pe piaţa internă în luna martie, urmate de alte două mărci cu aproximtiv 500 de autoturisme şi restul mult sub această valoare. Deşi Programul Rabla a început, efectele sale se vor vedea probabil abia în mai, iunie, când vor fi livrate cele mai multe autoturisme comandate de români. Este evident că volumele mari sunt făcute de modelele populare, ieftine, dar există amatori de autoturisme şi la celălalt pol, al vehiuclelor de lux. Astfel, martie a adus pe şosele două Ferrari, patru Bentley, un Hummer şi un Cadillac, plus alte 7 Porsche şi 6 Jaguar, acestea făcând parte din maşinile de lux sau premium mai „accesibile“.

De la începutul anului, au fost înmatriculate în România aproape 30.000 de autoturisme noi şi aproximativ 76.000 de autoturisme second-hand de import. Acest din urmă segment a crescut exploziv în luna martie (peste 50.000 de unităţi), după ce taxa de înmatriculare a scăzut, dovedind astfel că apetitul românilor pentru maşini nu a scăzut, fiind însă reorintate bugetele către maşinile rulate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu