Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

miercuri, 22 aprilie 2009

România, locul doi la poluarea aerului

În Bucureşti, nivelul particulelor de praf din aer depăşeşte cu 40% limita maximă stabilită la nivel european. Bulgaria este singura ţară din Uniunea Europeană unde nivelul poluării cu pulberi în suspensie este mai mare decât cel din România.

Bulgaria continuă să aibă aerul cel mai poluat din toată Uniunea Europeană, cu un conţinut record de particule de praf, arată un raport realizat de Ministerul bulgar al Mediului şi citat de AFP.

În ultimii ani, nivelul particulelor în atmosferă a crescut până la 55 de micrograme pe metru cub, în condiţiile în care media în celelalte ţări europene este de 30 de micrograme pe metru cub, iar limita maximă stipulată de legislaţia europeană este de 40 micrograme pe metru cub.


Mai mult decât bulgarii

Situaţia din România nu diferă cu mult de cea a vecinilor de la sud, în România existând zone unde nivelul poluării cu praf depăşeşte media raportată de bulgari.

Astfel, în Bucureşti, nivelul mediu anual al pulberilor în suspensie se situează la aproximativ 56,9 micrograme pe metru cub.

Potrivit datelor Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Bucureşti, cele mai mari depăşiri ale limitei admise se înregistrează în zonele Mihai Bravu, Drumul Taberei sau Cercul Naţional Militar.

Începând cu acest an,România va trebui să raporteze Comisiei Europene datele privind respectarea standardelor de calitate a aerului stabilite prin legislaţia comunitară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu