Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

sâmbătă, 2 mai 2009

Opel Ampera - Autovehiculul electric cu autonomie extinsa de 500 km

Autovehiculul electric cu autonomie extinsa de 500 km


Revolutionarul model Opel Ampera si-a sarbatorit premiera mondiala la cea de-a 79-a editie a Salonului Auto de la Geneva. Presedintele General Motors Europe, Carl-Peter Forster, a dezvaluit autovehiculul electric cu autonomie extinsa si a anuntat ca inceperea productiei acestui model este planificata pentru finalul anului 2011.


Ampera va fi disponibil si in varianta cu volanul pe partea dreapta pentru Marea Britanie, fiind produs de catre Vauxhall, marca asociata Opel.

„Opel Ampera dovedeste din nou ca GM este lider de piata in domeniul autovehiculelor electrice", a declarat Carl-Peter Forster. „Voltec, inovatorul sistem de propulsie electrica, este tipul de tehnologie care poate schimba piata si de care industria auto are nevoie pentru a raspunde la provocarile energetice si ecologice."


Conceptul autovehiculului Ampera, cu cinci usi si patru locuri, este influentat de premiatul limbaj de design Opel, care combina maiestria sculpturala si precizia germana, incorporand mai multe elemente de stilizare preluate de la inovatoarele prototipuri Flextreme si GTC Concept.

„Nu exista mod mai adecvat de sarbatorire a celor 110 ani in care Opel a inovat industria auto decat prin lansarea autovehiculului Ampera", a declarat Alain Visser, Vice-Presedintele Opel GME.

Rotile modelului Ampera sunt actionate electric in permanenta si la orice viteza de deplasare. La parcurgerea unor distante de pana la 60 km (MVEG), autovehiculul este alimentat cu electricitate stocata in bateria litiu-ion de 16 kWh, eliminandu-se total emisiile de CO2. Cand energia oferita de baterie s-a consumat, cea produsa de un generator cu motor extinde autonomia autovehiculului Ampera pana la peste 500 km.

Pentru incarcare, autovehiculul Ampera poate fi conectat la orice priza menajera de 230 V. In prezent, GM Europe studiaza, impreuna cu mai multe companii furnizoare de electricitate, inclusiv Iberdrola din Spania, cerintele impuse de o infrastructura de reincarcare pentru autovehiculele electrice cu alimentare la priza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu