Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

luni, 13 iulie 2009

Peste 50% dintre studenţii "Spiru Haret" nu vor avea studiile recunoscute (VIDEO)

Peste 50 la sută dintre studenţii Universităţii "Spiru Haret" nu vor avea studiile recunoscute, întrucât Universitatea a funcţionat fără autorizaţie.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret" pentru a vorbi despre intrarea în legalitate a acestei instituţii de învăţământ superior.

În urma discuţiilor, cele două părţi au convenit ca înscrierea la admiterea în anul universitar 2009 - 2010 să se facă doar la acele facultăţi, specializări sau programe de studiu pentru care există autorizaţie de funcţionare provizorie sau acreditare.

"Până la sfârşitul săptămânii, conducerea "Spiru Haret" va prezenta la MECI programele de studiu pentru care există autorizaţie provizorie de funcţionare sau acreditare. Din ceea ce am discutat azi (n.r. luni), rezultă că peste 50% dintre programe sunt ilegale", a declarat Ecaterina Andronescu.

Pentru absolvenţii din 2009, Ministerul Educaţiei va elabora diplome cu antetul Ministerului numai pentru facultăţile autorizate provizoriu sau acreditate din cadrul "Spiru Haret". În cazul celor pentru care nu există autorizaţie provizorie sau acreditare va fi promovat un proiect de ordonanţă astfel încât tinerii din respectivele facultăţi să fie ajutaţi să poată susţine examenele de licenţă.

"Pentru că există precedent, în câţiva ani, tinerii vor da mai întâi un examen de selecţie şi apoi licenţa într-o instituţie de învăţământ superior acreditată", a mai spus ministrul Educaţiei.

O altă problemă la "Spiru Haret" este cea privind promovarea la rang de conferenţiar sau profesor a cadrelor didactice proprii. Potrivit ministrului, niciun cadru diactic care a obţinut acest titlu doar prin recunoaşterea la nivelul Senatului Universităţii "Spiru Haret" nu va fi recunoscut la nivel naţional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu