Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

duminică, 12 iulie 2009

România sub cod galben de ploi. Mai multe gospodării din Capitală au fost inundate

Avertizarile meteorologilor şi hidrologilor se confimă în mai toată tara. Ploi torenţiale vor cădea pe parcursul întregii zile, iar avertizarea cod galben rămâne în vigoare până la ora 21.00. Şi atenţionarea hidrologilor a intrat în vigoare încă de sâmbătă seară. Aceasta vizează 23 de judeţe şi este valabilă până luni dimineaţă la ora 10.00.

În Capitală, ploaia torenţială a inundat mai multe străzi şi a afectat mai multe gospodării. Din nou sistemul de canalizare s-a dovedit ineficient. În cartierul Berceni, subsolul spitalului Marie Curie a fost inundat. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti spun că la această oră 80% din forţe se află pe teren.

Sâmbătă noapte,o ploaie torenţială a creat haos în Constanţa. Mai multe curţi şi strazi au fost inundate, iar unele zone ale oraşului au rămas fără electricitate. Acelaşi tablou şi la intrarea în Caracal. Acolo pompierii au intervenit pentru a scoate apa din casele oamenilor. Probleme şi în nordul ţării. Zeci de hectare de teren din comuna Ilva Mică, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost inundate, după ce un pârâu a ieşit din matcă.

Mai multe case şi grădini dintr-o localitatea argeşeană Dobreşti au fost inundate, pentru că sistemul de canalizare nu a făcut faţă volumului mare de apă. Şi în comuna Străuleşti din judeţul Ilfov mai multe gospodării au fost afectate. 200 de pompieri intervin la această oră cu 33 de autospeciale.

Traficul rutier pe Transfăgărăşan DN 7C este întrerupt pe ambele sensuri între Bâlea Cascadă şi Cârţişoara, în judeţul Sibiu, din cauza pietrelor căzute de pe versanţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu