Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

sâmbătă, 11 aprilie 2009

(VIDEO) Rugbiştii de la Dinamo şi Farul s-au bătut până s-au băgat în spital

Incidente violente soldate cu cinci sportivi răniţi la meciul de rugby Dinamo-Farul. Meciul a fost întrerupt în minutul 7, din cauza violenţelor de pe teren dintre jucătorii celor două echipe. Totul a plecat de la o fază petrecută în minutul 6, când un jucător de la Farul l-a îmbrâncit pe unul din rugbyştii formaţiei Dinamo. În acel moment, mai mulţi jucători dinamovişti s-au repezit asupra componenţilor formaţiei Farul, în special spre sportivii georgieni. După aproximativ 3-4 minute de bătaie, unul din oficialii clubului Dinamo a solicitat intervenţia jandarmilor. Între timp, antrenorul Daniel Neaga şi jucătorii de rezervă ai echipei Dinamo strigau de pe banca tehnică: "Rupeţi-i pe georgieni".



Cinci dintre sportivii constănţeni au fost răniţi. Antrenorul secund al Farului, Virgil Tudose, a explicat că Chiriac are o ruptură de buză superioară, Natriashvili un hematom la ochiul drept şi fractură la deget, Kostashvili comoţie cerebrală, arcada dreaptă spartă şi un hematom, Tudosa comoţie cerebrală, fisură de pomete şi multiple hematoame, iar Uchava fractură de mandibulă.

Echipa de la malul mării s-a retras de pe teren în urma evenimentelor, o decizie în privinţa rezultatului urmând a se lua săptămâna viitoare. "Luni voi convoca pe toată lumea la federaţie, comisiile de specialitate vor discuta acolo, vor vedea ce s-a întâmplat. Este inadmisibil ce s-a întâmplat, face ruşine acestui sport. Poate din cauza presiunii prea mari s-a ajuns la acest incident, însă acest lucru nu poate scuza cu nimic ce s-a întâmplat. Vreau să se reţină că voi fi foarte foarte drastic în a lua măsurile ce se impun pentru că acesta este comportament golănesc, nu rugbystic, nu face cinste acestui sport. Conform regulamentului, echipa care părăseşte terenul pierde cu 5-0, oricum acest lucru contează prea puţin, important este să aflăm ce s-a întâmplat, ce a dus la acest lucru, iar astfel de situaţii să nu se repete. Trebuia să fie un derby în sensul frumos al cuvântului şi nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat, a declarat noul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu