Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

miercuri, 20 ianuarie 2010

Nemţii sfidează criza. Fotbalul german ajută Haiti cu peste un milion de euro

Fotbalul german se implică în reconstrucţia statului Haiti, zguduit de un cutremur devastator săptămâna trecută. Astfel, echipa naţională de fotbal a Germaniei şi mai multe cluburi şi 1.Bundesliga au luat decizia de a strânge împreună un milion de euro şi de a-l dona pentru reconstrucţia ţării caraibiene. De asemenea, multe ramuri ale economiei germane vor oferi un sprijin şi mai consistent poporului lovit recent de nenorocire.

Cinci echipe germane, printre care şi reprezentativa naţională, au luat decizia a de a ajuta ţara lovită de curând de catastrofă. Formaţiile vor strânge peste 1 milion de euro, iar banii vor fi donaţi în sprijinul haitienilor.

Jucătorii echipei naţionale a Germaniei au anunţat deja că vor dona 150.000 de euro pentru statul Haiti. De asemenea, Borussia Monchengladbach va dona 250.000 de euro, Schalke 04 100.000 de euro, în timp ce Bayern Munchen şi VfL Wolfsburg vor disputa un meci amical şi vor dona toate veniturile generate de eveniment.

"Când vedem la televizor mizeria în care se trăieşte în Haiti, când citim în ziare despre situaţia ţării, nu putem sta fără să facem ceva", a declarat Michael Ballack, căpitanul naţionalei Germaniei, potrivit Mediafax.

Pe lângă cluburile şi jucătorii de fotbal din Germania, multe companii au decis să doneze sume importante. Astfel, concernul Volkswagen-Audi trimite în Haiti 1 milion de euro, Siemens 1 milion de euro, Lidl 500.000 de euro, Bayer 250.000 de euro şi Kaufland 500.000 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu