Ce cautam in Romania?

căutare personalizată

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Reuşita lui Hagi cu Argentina, cel mai frumos gol pe contraatac din istorie

Performanţa dar şi golurile "Generaţiei de Aur" a României, la Mondialul din SUA, nu au fost uitate de presa internaţională. Într-un top realizat de redactorii de la "The Guardian", reuşita decisivă a lui Hagi din optimile cu Argentina a fost desemnată cel mai grumos gol marcat vreodată în istoria fotbalului, pe contraatac.

Golurile "Generaţiei de Aur" continuă să impresioneze, mai ales cele de la CM din 1994, cel mai bun mondial făcut vreodată de o selecţionată a "tricolorilor". Considerată o echipă "mică", cu un stil bazat mai mult pe apărare şi pe contraatac, naţionala lui Iordănescu a punctat tocmai la acest capitol, într-un top alcătuit de jurnaliştii englezi. Golul decisiv marcat de Hagi în meciul cu Argentina, din optimi, scor 3-2, este considerat de englezi cel mai frumos gol marcat vreodată pe contraatac.

"E numai logic să consideri că dacă îţi bazezi jocul pe contraatac, atunci trebuie să ai mulţi mijlocaşi, facilitând desfăşurarea spre terenul advers. În meciul epic contra Argentinei, România a fost lipsită de Florin Răducioiu, suspendat, şi a făcut prima mare demonstraţie a aşezării 4-6-0, despre care s-a vorbit atât în ultima vreme. Golul decisiv marcat de români a fost o demonstraţie imaculată a unei echipe care a realizat perfect potenţialul acelui moment şi probabil, cel mai agresiv contraatac văzut de această a parte a filmului "Dead Man's Shoes"", scriu cei de la Guardian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu